Nyheter

Hadle Rasmus Bjuland er innstilt som ny KrFU-leder

– Mitt mål er at KrF skal være en plage for den kommende regjeringen, sier en offensiv Bjuland.

Valgkomiteen i KrFU har innstilt Hadle Rasmus Bjuland fra Rogaland som ny leder for ungdomspartiet. Han er i dag nestleder i organisasjonen og har vært partiets andrekandidat til Stortinget fra Rogaland.

– Først og fremst så må jeg takke for tilliten valgkomiteen har gitt meg, sier han til Vårt Land.

«Med verv fra lokallag, fylkeslag og sentralstyret, og med de siste to årene som 1. nestleder har han er bre politisk erfaring. Han har også erfaring som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og 2.-kandidat for KrF i Rogaland ved årets stortingsvalg», skriver valgkomiteen i sin begrunnelse for innstillingen.

Bjuland har en ydmyk innstilling til jobben han kan bli satt til å gjøre på KrFUs landsmøte 15. – 17. oktober.

– Dette er en stor oppgave og en spesiell situasjon å kanskje komme inn i en slik rolle på. Vi har mange utfordringer å ta tak i og jeg gleder meg til å kunne ta fatt på den jobben, forteller Bjuland.

Med seg i organisasjonens nye ledertrio, ønsker valgkomiteen at han skal få Joel Ystebø fra Vestland og Hilde Alice Skåra Gunvaldsen fra Rogaland. Se hele innstillingen lenger ned.

Arendalsuka 2021. KrF

Om ny KrF-leder: – Vi har et luksusproblem

KrF står i en krevende situasjon. Partiet havnet under den magiske sperregrensen i høstens stortingsvalg og endte opp med kun tre representanter på Stortinget de neste fire årene: Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein. Forrige helg trakk Kjell Ingolf Ropstad seg som partileder og statsråd, etter en rekke avsløringer i Aftenposten.

Bollestad og Ulstein har seilt opp som favoritter til å overta ledervervet i partiet. Tirsdag kveld kom nyheten om at KrFU ønsker at avtroppende bistands- og utviklingsminister Dag Inge Ulstein skal ta over etter Ropstad.

– Vi har to veldig sterke kandidater til å ta over som KrF-leder, som begge vil kunne breie ut partiet til langt flere i de kommende årene. KrFU landa på at vi ønsker Dag Inge Ulstein som ny KrF-leder. Jeg forholder meg til det og kommer til å jobbe for at det skjer, sier han.

Han er opptatt av at partiet får en leder som kan bidra til å bygge en sterkere partiorganisasjon.

– Uavhengig av hvem det blir, så er det viktig å ha en partileder som kan gjenreise partiet. Det er jeg sikker på at både Bollestad og Ulstein vil klare. Vi har et luksusproblem her.

.

Må gjenreise organisasjonen

Bjuland er fra Rogaland, har lang erfaring i organisasjonen bak seg og har vært partiets andrekandidat til stortingsvalget i Rogaland. Det betyr at han er stortingsrepresentant for partiet, så lenge Olaug Bollestad er minister.

Han mener KrFU kan spille en viktig rolle i å bygge partiorganisasjon i årene framover.

– Det viktigste vi skal gjøre er å bygge organisasjon fram mot valget i 2023 og 2025. Jeg er opptatt av å reise rundt og besøke fylkeslag og lokallag. Vi må klare å rekruttere unge og idealistiske ungdommer over hele landet, som kan bidra til å løfte og gjenreise partiet, sier han.

Vil ha bedere appell

Men det handler ikke bare om å bygge organisasjon, det handler også om politikk og politisk profil for partiet.

– Jeg vil at KrF skal være kompromissløse på vegne av verdens fattige, kutte utslipp og kjempe enda hardere for alle de som faller utenfor samfunnet. Vi skal rendyrke sentrumsprofilen i opposisjon og appellere breiere.

Når det gjelder KrFs nye rolle som opposisjonsparti, er Bjuland krystallklar på at han ønsker et prinsippfast KrF:

– Mitt mål er at KrF skal være en plage for den kommende regjeringen. Vi kommer for eksempel aldri til å være med på kutt i bistand eller kutt i tiltak for dem som faller utenfor.

– Når du snakker om å appellere bredere. Gjelder det også i spørsmål om for eksempel homofili og abort?

– Jeg tror ikke det er det dette handler om i denne sammenhengen. Vi trenger et KrF som snakker om saker som flere unge er opptatt av, for eksempel bistand, klima og internasjonal solidaritet. Der vi har troverdighet.

---

Her er resten av innstillingen:

  • Joel Ystebø fra Vestland, 1. nestleder
  • Hilde Alice Skåra Gunvaldsen fra Rogaland, 2. nestleder
  • Edvard Kunzendorf fra Trøndelag, internasjonal ansvarlig
  • Som sentralstyremedlemmer har valgkomiteen innstilt
  • Mikal Valland Nordli fra Innlandet, sentralstyremedlem
  • Emilie Skoland fra Trøndelag, sentralstyremedlem
  • Thea Myhr fra Vestland, sentralstyremedlem
  • Jørgen Reymert Jensen fra Viken, sentralstyremedlem
  • Birgitte Konow fra Nordland, fast møtende vara

---

Vestlandstung ledertrio

De innstilte nestlederne Joel Ystebø og Hilde Alice Skåra Gunvaldsen har erfaring fra sentralstyret, og som fylkesledere, står det i pressemeldingen.

Avtroppende KrFU-leder Edel Marie Haukland har troa på at den innstilte ledelsen kan løfte organisasjonen.

– Det er et privilegium for en leder å gå av med et så sterkt lag som tar over. KrFU kommer til å fortsette å forme norsk politikk, trene opp politiske talenter og være krystallklare på vårt kristendemokratiske verdigrunnlag i tiden som kommer. Jeg ønsker dem lykke til, og gleder meg til å se hva det neste sentralstyret får til, sier Haukland i pressemeldingen.

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter