Nyheter

Støre: Regjeringssonderinger starter torsdag på Hurdalsjøen Hotell

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier sonderinger om regjeringsforhandlinger mellom SV, Ap og Sp etter planen starter på Hurdalsjøen Hotell torsdag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre opplyste mandag ettermiddag at regjeringssonderingene med Sp og SV starter torsdag denne uka. Hvor lenge de vil vare, vil han ikke si noe om. Foto: Annika Byrde / NTB

– Jeg har hatt gode samtaler med Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken siden onsdag. Jeg har da formelt invitert Sp og SV til regjeringssonderinger, og de har takket ja, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Videre sier han at de ønsker å starte samtalene torsdag 23. september.

– Mitt mål er å starte denne uken, torsdag håper jeg vi kan komme sammen på Hurdalsjøen Hotell, sier Støre.

Ap-lederen beskriver sonderingene som en viktig mellomstasjon på veien mot forhandlinger. Han opplyser videre at det ikke er satt en tidsplan for hvor lenge sonderingene vil vare.

– Jeg har ikke satt en konkret tid på det, men vi har en timeplan med tanke på når statsbudsjettet legges fram, det er en grei timeplan å forholde seg til, sier han.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kunngjorde etter et møte i stortingsgruppa mandag ettermiddag at partiet er åpent for sonderinger om hvorvidt det er grunnlag for regjeringsforhandlinger med Ap og SV.

Både SV og Ap har tidligere vært klare på at de ønsker en rødgrønn regjering med alle disse tre partiene.

Sp har tidligere stått hardt på at de ønsket en regjering med kun Ap og Sp. Men selv om Vedum i lang tid har stått fast på at han ønsker en Ap/Sp-regjering, har han heller aldri lukket døren fullstendig for en regjering der også SV er med.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter