Nyheter

Dansk avis med oppfordring til Støre: Gå fremst i den grønne omstillingen

STORTINGSVALG: – Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen, skriver Information på sin forside.

Informationen

I en lederartikkel onsdag skriver den danske avisen at Norge i dette stortingsvalget hadde sjansen til å ta et stort ansvar på sine brede skuldre og vise oljeland verden over at det er mulig å skifte kurs i tide.

– Men slik gikk det ikke. Sjansen for å foreta sterkt nødvendige og markante endringer i norsk klimapolitikk synes å være forbi. Seierherren Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet blir ikke avhengig av verken Rødt eller Miljøpartiet, skriver avisen.

– Hvis ikke Norge, hvem?

De mener dette betyr at de mest vidtgående kravene om klimahandling er bremset, og at Norge nå risikerer å sette sitt «ellers velfortjente gode renommé i verden» på spill.

Avisen mener argumentet med at Norge kun står for 2 prosent av verdens olje fremstår hyklersk når Norge roper om klimakamp i internasjonale fora. De har en klar oppfordring til Støre:

– Kjære Jonas Gahr Støre: Norge har ikke bare alle de riktige forutsetninger, men også en forpliktelse til å gå fremst i den grønne omstillingen. Det er en vanskelig oppgave, det vet vi. Men hvis ikke Norge kan, hvem kan da?


---

Informationen

  • Dagbladet Information beskriver seg som partipolitisk uavhengig, men plasseres av de fleste på sentrum-venstresiden i det politiske landskapet.
  • Opprinnelig var den en pressetjeneste for den danske motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen av Danmark.

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter