Nyheter

Human-Etisk Forbund trekker sin partivurdering om menneskerett

RETRETT: Metoden for analysen om partiene og menneskerettigheter var ikke grundig nok, sier Human-Etisk Forbund som nå trekker vurderingen.

KRITIKK: Human Etisk Forbund fikk mye kritikk for sin partiguide. Nå har organisasjonen trukket guiden.

Vurderingen gir ikke et godt nok bilde av verken partienes eller Human-Etisk Forbunds (HEF) syn, opplyser forbundet i en pressemelding.

Engasjementet rundt partivurderingen har vært enormt, ifølge kommunikasjonssjef Marit Øimoen.

– Til slutt har vi kommet til konklusjonen om at vi ikke har levert på forventningene. Derfor er det riktig at vi tar et steg tilbake, sier hun.

Dette var første gang at HEF har gjort en slik vurdering, ifølge politisk sjef Lars-Petter Helgestad. De forkastet blant annet vurderingen av temaet «kritisk tenkning» fordi den ikke ble god nok.

– I ettertid ser vi at vi burde kommet til samme konklusjon i vurderingen om menneskerettighetene, sier han.

– Kriteriene vi forholdt oss til, var ikke tydelige nok. Metoden og kriteriene var for lite gjennomarbeidet, vi var for uklare og for lite grundige. Det beklager vi.

VG skrev torsdag at flere meldte seg ut av HEF etter at de kom med en vurdering av hvilke partier de mener er best på menneskerettigheter.

«Sjokkerende, flaut, svært skuffende, syltynn argumentasjon», var noen av karakteristikkene i kommentarfeltet på Facebook.

– Opp mot hundre personer har meldt seg ut per fredag morgen, sier Øimoen til VG.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter