Nyheter

Ignorerte byens koronaregler – kirkegjengere har fått over 300.000 kroner i bøter

AUSTRALIA: Prest og kirkegjengere har fått drøye 320.000 kroner i bot etter å ha brutt koronaregler under gudstjeneste.

Søndag ettermiddag deltok en rekke personer på en gudstjeneste i Christ Embassy Church i Sydney. Det har ført til bøter på i nesten 50.000 australske dollar, som er over 314.000 norske kroner. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Kirken ligger nemlig i den for tiden hardt koronarammede bydelen Blacktown, og verken presten eller deltakerne skal ha brukt munnbind under gudstjenesten der totalt 60 mennesker var til stede. Det er krav om bruk av munnbind dersom du er ute i det offentlige rom.

Tidligere i uken fikk om lag 30 av kirkegjengere hver sin bot på 1.000 australske dollar for å ha deltatt i gudstjenesten. I tillegg fikk den aktuelle kirken en bot på 5.000 dollar.

Men onsdag opplyser australsk politi at nye 14.000 dollar er gitt i bot. The Sydney Morning Herald skriver at kirken dessuten er pålagt å holde stengt i syv dager.

Strenge restriksjoner

Sydney er blant flere storbyer i Australia som for tiden er nedstengt etter at smitten har blusset opp i landet. Byen har vært nedstengt siden 26. juni, og vil ifølge den danske avisa forbli slik frem til slutten av september.

Blant annet gjennom streng grensekontroll utmerket Australia seg tidlig i pandemien som et land som hadde kontroll på pandemien.

En kombinasjon av at vaksinasjonsgraden i landet er lav og at den nå dominerende deltavarianten er mer smittsom, har smittet økt den siste tiden.

Blacktown, der den bøtelagte gudstjenesten fant sted, er blant de hardest rammede Sydney-bydelene. Gudstjenesten var dominert av kirkegjengere herfra og ellers fra vest i byen, der det for tiden er innført strenge restriksjoner. Bruk av munnbind er påbudt for alle i det offentlige rom, og det er innført portforbud mellom kl. 21 og 05.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter