Nyheter

Kritiserer KrF-representant for å spre «fake news» fra valgbod: – Hun ble litt ivrig, svarer KrF

VALGKAMP: En representant for KrF Oslo hevdet at SV og Ap «vil stenge moskeene». – Dette er falsk informasjon, sier opprørt lokalpolitiker.

Da lokalpolitiker Stian A. Antonsen (SV) stod utenfor ICC-moskeen på Grønland sist fredag, var det en valgkamp-ettermiddag som vanlig.

– Mange partier delte ut pamfletter og partiprogrammer om hverandre. Og selv om vi er uenige om en del ting, pleier stemningen alltid å være god, forteller han.

Under fredagsbønnen holdt KrF-politiker Espen Andreas Hasle appell inne i moskeen, mens en annen KrF-representant snakket med potensielle velgere utenfor.

– Plutselig overhørte jeg at personen sa at SV og Ap vil stenge moskeene. Da jeg gikk bort og innvendte at dette er falsk informasjon og at det ikke finnes noe som underbygger den påstanden, begynte hun å bortforklare seg og heller snakke om hvorfor KrFs politikk er bra for muslimer, sier Antonsen.

Mener valgkampen blir amerikanisert

SV-politikeren ble svært provosert av opptrinnet, og mener dette svekker demokratiet.

– Jeg vil ikke ha en amerikanisering av norsk valgkamp fordi du skal fremheve din egen politikk. Det er selvsagt helt greit å si hva du synes er galt med andre partier, men du kan ikke finne på ting. Dette er fake news.

Han varslet Rode Hegstad, som er valgkampsjef i Oslo KrF, og berømmer partiet for å ta det på alvor. Han understreker at dette kan skje ethvert parti, men at han er opptatt av at dette er dårlig valgkampånd, og noe som derfor må tas på alvor.

Valgkampsjef: Avviser utestengelse

Rode Hegstad, valgkampsjef i Oslo KrF, anser ikke opptrinnet som en bevisst løgn, men forklarer at det ble feil i rekkefølgen.

– SV, Ap og Sp har foreslått dramatiske endringer for trossamfunn. Mange vil få store kutt, og det kan være krevende å drive videre. Vi hadde en frivillig representant ute på fredag som ble for ivrig og pekte på faren for nedleggelse, før hun forklarte kutt i støtten. Det har vi beklaget.

Antonsen i SV er opptatt av at demokratiet vil bli svekket, når partier sprer falske historier om hverandre. Hegstad i KrF mener at det ikke er dét som var tilfellet i denne situasjonen.

– Her har noen blitt for ivrige og pekt på én ting, før de forklarte noe annet. Alle kan gjøre en feil.

Valgkampsjefen understreker at hendelsen nå er beklaget og ryddet opp i. Samtidig understreker hun også at det er viktig at KrFs representanter forteller om hvordan andre partiers politikk vil kunne påvirke trossamfunn. Vedkommende representant er fortsatt med i KrFs valgkamp i hovedstaden.

– Det å si ting i feil rekkefølge gjør ikke at man blir utestengt fra KrF, forteller Hegstad.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter