Nyheter

– Carola som statsråd? Ja, hvorfor ikke?

SVERIGE: Var det spøk eller alvor da statsminister Stefan Löfven lanserte ideen om å gjøre sangstjernen Carola til «fremtidsminister»? Den svenske avisen Dagens kommentarredaktør mener uansett ideen er god.

Carola

På TV4s talkshow Tilde forrige fredag sa Sveriges statsminister Stefan Löfven at sangstjernen Carola kunne gjort det godt som landets «fremtidsminister».

Det er en statsrådspost som i dag ikke eksisterer i Sverige, men som Kristina Persson hadde i en kort periode i Löfvens regjering fra 2014 til 2016.

I beste sendetid torsdag kveld flørtet imidlertid Löfven med å gjenopprette den – og attpåtil gi den til den svenske gospelstjernen.

Den ideen, spøk eller ei, falt i god jord hos den svenske avisen Dagen.

Er det noen gang Sverige har hatt behov for en fremtidsminister er det vel nå.

—  Frida Park, opinionsredaktør i Dagen.se

– Har noe politikere mangler

Det behøves mer gospel i politikken, skriver avisas kommentarredaktør Frida Park i en signert lederartikkel påfølgende fredag. «Bra idé med Carola som fremtidsminister, Löfven», er lederartikkelens overskrift.

– Vits eller ei. Hun har noe mange politiker idag mangler, skriver hun videre.

.

Avisens kommentarredaktør tror en fremtidsminister kunne hatt noe for seg i den tiden vi nå lever i.

– Er det noen gang Sverige har hatt behov for en fremtidsminister er det vel nå. Pandemien har ristet i samholdet og økonomien, og truer med å få langvarige og uoversiktlige konsekvenser. Bris (Barnens Rätt i Samhället) slår tragisk rekord i antall samtaler fra barn med selvmordstanker. Fremtidstroen hos neste generasjon har fått en tynn tilværelse, skriver Park.

Det er ikke utenkelig at politikerne våre lytter mer på Marilyn Manson enn Andrae Crouch.

—  Frida Park, opinionsredaktør i Dagen.se

For mye «undergangsmentalitet»

Og om en slik statsrådpost skal opprettes, hvorfor ikke da sette inn en gospelsanger?

I programmet Tilda ber statsminister Löfven Carola om å synge mer gospel enn hun gjør. Carola benytter sjansen til å snakke om hva gospel egentlig handler om. Det handler om «de glade nyhetene», sier hun, om evangeliet.

Den svenske avisa Dagens kommentarrredaktør bruker som grunnlag for å hevde at en gospelartist kan være egnet som fremtidsminister.

– Med tanke på den undergangsmentalitet som preger mange partiers utspill de seneste årene, er det ikke utenkelig at politikerne våre lytter mer på Marilyn Manson enn Andrae Crouch, skriver hun og avslutter med å skrive:

– Svaret på livets eksistensielle spørsmål fins ikke i politikken, men i Carolas gospel. Der finnes håpet som holder, selv i en uviss fremtid.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter