Nyheter

Omkomne bekreftet etter kraftig jordskjelv i Haiti

Myndighetene i Haiti bekrefter at det er omkomne etter at landet ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag.

.

Skjelvet fant sted lørdag morgen og hadde en styrke på 7,2, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Episenteret var like sør for byen Petit Trous de Nippes, 15 mil vest for hovedstaden Port-au-Prince.

Tsunamivarselet som ble sendt ut av USGS, er avblåst.

USGS melder at mange mennesker kan ha mistet livet i de fattige og uveisomme fjellområdene i landet.

Det ganske langvarige skjelvet kunne kjennes over hele landet og i nabolandet Den dominikanske republikk. Også på østspissen av Cuba og på Jamaica kunne skjelvet merkes.

Det er allerede meldt om materielle skader på den tett befolkede halvøya sørvest i Haiti der Petit Trou de Nippes befinner seg, ifølge bilder som er lastet opp av lokale vitner.

– Mange boliger er ødelagt, folk er døde, og noen er lagt inn på sykehus. Alle er ute i gata nå, og rystelsene fortsetter, forteller Christella Saint Hillaire som bor nær episenteret.

Blant annet er en skole og en kirke der det var gudstjeneste, rast sammen.

I Port-au-Prince rømte mange mennesker ut i gata av frykt for at husene kunne rase sammen da skjelvet skjedde klokka halv ni om morgenen.

Haiti sliter ennå etter det voldsomme jordskjelvet for elleve år siden som kostet anslagsvis 200.000 mennesker livet. Landet er også rammet av politisk uro etter drapet på presidenten for en måned siden.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter