Nyheter

Ny tiltaksplan for å redde humler og bier

Pollinerende insekter som bier og humler er avgjørende for økosystemet vårt. Torsdag presenterte regjeringen sin tiltaksplan for å bedre insektenes levevilkår.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) fikk prøve seg på å slå gress da de onsdag presenterte regjeringens tiltaksplan for pollinerende insekter. Foto: Annika Byrde / NTB

– Planen vi legger fram beskriver status for en rekke tiltak som allerede er igangsatt, samt 24 nye tiltak i regi av statlige sektorer, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i en pressemelding.

Bedre oversikt

I regjeringens tiltaksplan kommer det blant annet fram at viktige areal for pollinerende insekter skal kartlegges bedre, og hensyn til bier og humler skal styrkes i kommunal forvaltning.

– Stadig flere norske bønder sår og skjøtter blomsterstriper langs jordene sine. I løpet av sommeren er vi oppe i nærmere 4.000 blomstrende kilometer til glede for både insekt og folk, sier Rotevatn. sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Nasjonalt program

Tiltaksplanen kommer kun to dager etter at FNs klimapanel (IPCC) utga den sjette hovedrapporten om verdens klimaendringer.

Planen skal igangsette et nasjonalt overvåkingsprogram, som vil omfatte miljø- og landbrukssektor, olje- og energisektor, samferdsel, forsvarssektor og norske kommuner.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter