Nyheter

Kraftig eksplosjon og meldinger om skyting i Kabul

Afghanistans hovedstad Kabul er rystet av en kraftig eksplosjon, og det meldes også om skuddveksling ved boligen til landets forsvarsminister.

Afghanske sikkerhetsstyrker på stedet der en angivelig bilbombe eksploderte tirsdag kveld, og der væpnede menn skal ha tatt seg inn i boligen til landets fungerende forsvarsminister, Foto: AP / NTB

Ifølge ubekreftede meldinger i sosiale medier skal eksplosjonen ha blitt forårsaket av en kraftig bilbombe. Bilder viser røyk stige opp fra området.

Eksplosjonen skjedde i det velstående Sherpur-nabolaget, et område som er godt sikret, som huser flere ambassader og som er kjent som den grønne sonen.

Ifølge organisasjonen Emergency dreier det seg om en bilbombe, og helsepersonell forteller at minst ti personer har blitt såret.

Forsvarsministerens bolig

Ingen har påtatt seg skylden for angrepet. Den ytterliggående islamistgruppa IS har ved flere anledninger gjennomført bombeangrep i Kabul, men som oftest er det uklart hvem som står bak.

Ifølge Tolo News tok væpnede menn tatt seg inn i boligen til Afghanistans fungerende forsvarsminister Bismillah Khan Mohammadi.

Han var ifølge forsvarsdepartementet ikke til stede da angrepet fant sted, men familiemedlemmer skal ha blitt evakuert.

En kraftig eksplosjon, trolig forårsaket av en bilbombe, rammet tirsdag kveld det velstående Sherpur-nabolaget i Kabul. Foto: AP / NTB

Flere eksplosjoner

Ifølge afghanske medier pågår det fortsatt kamper i området, og det er også hørt flere mindre eksplosjoner. Det er ikke kjent hvem som er involvert.

Taliban har tatt kontroll over store deler av Afghanistan siden USA og Nato trakk sine styrker ut.

Opprørerne har beleiret flere provinshovedsteder og har også rykket stadig nærmere Kabul.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter