Nyheter

Advokaten bekrefter: Mustafa Hasan har lovlig opphold til saken har blitt behandlet på nytt

OPPHOLD I NORGE: Advokaten til Mustafa Hasan har fått bekreftelse fra UNE om at 18-åringen har lovlig opphold i Norge til saken hans har blitt behandlet på nytt.

Mustafa Hasan har gått til sak mot UNE for å få bli i Norge. Dommen er nå ventet 29. juli. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Til orientering bekrefter UNE i brev til meg i dag at det ikke lenger gjelder noen utreisefrist for Mustafa. Han har lovlig opphold i Norge inntil hans søknad om opphold er avklart, sier advokat Nicolai V. Skjerdal til NTB.

Oslo tingrett avgjorde torsdag at Utlendingsnemnda (UNE) skal behandle saken til Mustafa Hasan på nytt, og kjente vedtaket deres om at han skulle sendes ut av landet som ugyldig.

– Utlendingsmyndighetene må vurdere hans oppholdssøknad på nytt

Saken blir med det sendt tilbake til Utlendingsnemnda for ny vurdering.

– Det som vil skje nå, er at utlendingsmyndighetene må vurdere hans oppholdssøknad på nytt, vel å merke med de direktiver som kommer med dommen, sa advokat Skjerdal til NTB torsdag.

Han forventer en rask avklaring av Mustafas søknad i løpet av høsten.

Mustafa Hasan kom til Norge sammen med familien sin i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Etter fire år i Norge ble oppholdstillatelsen trukket tilbake. UNE mener at hans mor løy om hvilket land hun kom fra.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter