Nyheter

Paven viste seg offentlig første gang siden han ble operert

Pave Frans ble tidligere i juli operert for en betennelse i tykktarmen. Søndag viste han seg for første gang offentlig da han vinket fra en sykehusbalkong.

Pave Frans viste seg søndag for første gang offentlig etter at han tidligere denne måneden ble operert for en betennelse i tykktarmen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

På søndager taler paven vanligvis til en stor folkemengde på Petersplassen i Vatikanet i Roma. 84-åringen er imidlertid fremdeles innlagt etter operasjonen, og søndag talte han til en mindre gruppe mennesker som hadde møtt opp utenfor sykehuset.

Med en noe svakere stemme enn normalt sa paven at han følte nærhet til sine hengivne tilhengerne og at han har kjent deres støtte gjennom bønner.

Den 84 år gamle paven ble operert for en betennelse i tykktarmen, såkalt divertikkelsykdom. Operasjonen var vellykket, og ifølge Vatikanet er paven på bedringens vei.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter