Nyheter

Sultestreiken avsluttes, men usikkerheten vedvarer for iransk konvertitt

VENTER: Mehdireza Kabiriasl er tilbake på Trandum etter å ha vært innlagt på sykehus. Fortsatt frykter han retur og håper på å bli løslatt.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

– Jeg vet ikke hva som skal skje med meg, sier Kabiriasl. Han forteller til Vårt Land at han har ringt saksbehandleren sin, men at han ikke får noe informasjon.

Den iranske konvertitten ble internert på politiets utlendingsinternat på Trandum den 26. mai. Interneringen varer i åtte uker, til 22. juli.

Line Isaksen er fungerende seksjonsleder ved juridisk seksjon i Politiets utlendingsenhet (PU). Hun forklarer til Vårt Land at hvis politiet mener de har grunnlag for å forlenge interneringen, vil de begjære det overfor tingretten, som tar avgjørelsen.

Spiser igjen

Den 5. juli ble Kabiriasl innlagt på sykehus etter han hadde sultestreiket i 38 dager. På sykehuset fikk han intravenøs næring, og hjertet hans ble undersøkt.

Iraneren beretter til Vårt Land at han hadde besvimt, falt og slått seg på øyet og at han hadde fått hjerteproblemer.

– Legen sa: Du må begynne å spise på grunnet av hjertet ditt, fortsetter Kabiriasl. Han tilføyer at han vil følge legens råd, og at det går bra med ham.

Kan returneres, løslates, eller holdes på Trandum i inntil 18 måneder

Politiadvokat Isaksen forklarer til Vårt Land at hvis det foreligger særlige grunner, kan interneringen vare inntil 18 måneder.

En slik særlig grunn er at det mangler nødvendige papirer, tilføyer Isaksen.

Dette er tilfelle for Kabiriasl, ifølge Carl Christian Hauge fra konvertittens støttegruppe.Joanna Martina Bauer

Joanna Bauer har vært tilknyttet Vårt Land som journalist i nyhetsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter