Nyheter

Ocean Viking har reddet over 200 mennesker i Middelhavet

MIGRASJON: I løpet av de siste dagene har skipet Ocean Viking reddet over 200 mennesker i Middelhavet.

Den tunisiske kystbyen Zarzis er stedet der mange migranter og flyktninger havner når båter på vei fra Libya til Italia mister retningen på grunn av strøm. En av gravplassene i byen er allerede fylt med mennesker som har druknet på veien. Foto: Mehdi El Arem / AP / NTB

Søndag ble 71 mennesker reddet opp fra en båt som hadde lagt ut fra Libya tre dager tidligere. Det var verken vann eller mat om bord, opplyser den franske organisasjonen SOS Méditerranée som drifter Ocean Viking.

Få timer tidligere ble 67 mennesker plukket opp fra en overfylt trebåt sentralt i Middelhavet. Blant dem var 20 mindreårige uten voksenfølge.

Lørdag plukket Ocean Viking opp 21 andre migranter, og skipet har nå over 200 mennesker om bord, deriblant 67 mindreårige, opplyser SOS Méditerranée.

Skipet har de siste dagene seilt rundt i Middelhavet for å komme migranter og flyktninger på vei til Europa til unnsetning.

43 mennesker forsvunnet på havet

Lørdag kveld opplyste Libya-kontoret til FNs flyktningbyrå at den libyske kystvakten hadde plukket opp over 120 personer i Middelhavet og brakt dem tilbake til Libya.

43 mennesker har dessuten forsvunnet på havet etter at en båt kantret utenfor kysten av Tunisia. Båten satte ut fra Libya tidligere i uken, ifølge en talsmann fra Røde Halvmåne i Tunisia.

Over 120 mennesker var om bord i båten, og 84 av dem ble reddet opp av sjøen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter