Nyheter

MDG: – Elendig lovutkast

KONVERTERINGSTERAPI: Regjeringen la i dag frem et forslag til et lovforbud mot konverteringsterapi for alle under 16 år. Meningsløst, mener Arild Hermstad (Mdg), mens FRI-leder tror at dette kan signalisere at det er mer rom for mangfold i religiøse miljøer.

– Vi håper at et forbud mot konverteringsterapi vil kunne sette en stopper for en praksis som har vært ødeleggende for manges liv, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Arild Hermstad er fungerende partileder i MDG. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Et svik mot LHBT-bevegelsen

Fungerende leder i Miljøpartiet de Grønne, Arild Hermstad, skriver i en e-post til Vårt Land at han mener dette forslaget er et svik mot hele LHBT-bevegelsen.

Regjeringen kommer med et lovforslag som er svakt at det nesten ikke er til å tro, skriver han: «Regjeringen åpner for at homoterapi fortsatt skal kunne være lov for alle over 16 år. Ved å kun inkludere barn i forbudet viser regjeringen implisitt aksept for religiøs mishandling av skeive unge og voksne. I tillegg forbyr regjeringen ikke markedsføring av konverteringsterapi, og det er elendig.»

Han skriver videre at han mener at forbudet fremstår som meningsløst:

«Det er tydelig at KrF har fått gjennomslag for å vanne ut dette lovforslaget.

Leder i Fri, Alexander Gjestvang

Ikke gitt at man bør skille mellom barn og voksne

Gjestvang synes det er vanskelig å trekke en tydelig aldersgrense for et forbud:

– Det er ikke gitt at man vet når det er greit med samtykke. Vi er opptatte av at det er mange som kan være sårbare for negativ sosial kontroll, selv om man har fylt 18 år.

Gjestvang håper denne loven vil gjøre at det er mange som kjenner at de får lov til å være den de er, og samtidig være religiøse.

– Er det mulig?

Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, uttrykker skuffelse over lovforslaget på Facebook. Hun skriver:

– Er det mulig! Under Pride lovte statsministeren et forbud mot konverteringsterapi, i dag legger regjeringa fram et forslag som kun forbyr slikt retta mot barn. I realiteten setter regjeringa nå et godkjentstempel på mye av virksomheten retta mot folk over 16, og uvesenet skal faktisk være lov å reklamere for! Nok en gang gir H og V etter for Krf!

– Skuffa

Leder for Åpen Kirkegruppe Christian Nordbye forteller at de er misfornøyde med lovforslaget.

Skuffa: Åpen kirkegruppe er skuffa over lovforslaget.

– Vi er ikke fornøyde. Det burde være et forbud mot konverteringsterapi– også for de som er voksne, sier Nordby og legger til:

– Vi er skuffa.

Lederen forteller at det er en felles enighet i Åpen Kirkegruppe om at lovforslaget ikke er godt nok. De har planlagt å bidra til høringen om forslaget og skal være tydelige på hva de mener om saken.

Les mer om mer disse temaene:

Idun Kjøl Wiig

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter