Nyheter

Frelsesarmeen med nytt senter på Ensjø

OMORGANISERING: Etter salg av hovedkvarter og synkende medlemsmasse, vil Frelsesarmeen etablere ny nærmiljøkirke, tjenester og hovedkontor på Ensjø i Oslo.

– Vi gleder oss til å utvide arbeidet vårt i et lokalmiljø i sterk vekst. Ensjø ligger i skjæringspunktet mellom gammel og ny by, og huser mange forskjellige lag av befolkningen, forteller Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

Vårt Land skrev tidligere at Frelsesarmeen selger hovedkvarteret og reduserer antall korps, på grunn av synkende medlemsmasse.

Nå har de valgt å tenke nytt om organisering, ved å etablere nytt senter på på Ensjø i Oslo, ved å overta en eksisterende kontorbygning til hovedkontor, samt bygge et nybygg som skal huse korps (nærkirkemiljø) og andre tjenester.

Overtakelsen vil skje i 2024, om alt går etter planen.

– Et vekstområde

– Frelsesarmeen vil være der folk er, og spesielt i vekstområder hvor det er få andre ideelle aktører og offentlige tilbud - og gjerne i områder med lite kristen virksomhet, sier Knud David Welander, som er territorialleder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene.

– Derfor har Hovinbyen, som Ensjø er en spesielt spennende del av, utpekt seg som et veldig interessant område, og vi har lett etter egnede tomter der i flere år.

Frelsesarmeens nye senter blir liggende like i nærheten av NRKs nye hovedkvarter.

Synkende medlemsmasse

Den nye strategien for Oslo ble vedtatt av Frelsesarmeens lederråd i november 2019. Bakgrunnen for vedtaket var blant annet organisasjonens synkende medlemsmasse.

Kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg mener det er ekstra viktig å ringe noen som trenger det i julen.

Tidligere har Frelsesarmeens hovedkontor vært på Kommandør T. I. Øgrims plass i Oslo sentrum.

Geir Smith-Solevåg ser potensiale i å flytte miljøet til Ensjø.

– Når vi nå har mulighet til å satse, tror vi det er strategisk klokt av oss å gjøre det i en vekstbydel heller enn å satse i Oslo sentrum, hvor tettheten mellom kirkene er mye større, sier han, og tilføyer:

– Økonomisk sett tror vi også det er mer gunstig å gjøre det på denne måten enn å totalrehabilitere eksisterende eiendom, med følgene det får for midlertidige tilholdssteder over flere år.


Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter