Nyheter

Følg bisettelsen av Joralf Gjerstad

BISETTELSE: Joralf Gjerstad, også kjent som Snåsamannen, blir bisatt i Snåsa kirke i dag. Følg bisettelsen direkte fra klokka 12.

.

Joralf Gjerstad, også kjent som Snåsamannen, døde 18. juni. Gjerstad ble 95 år gammel. Tirsdag bisettes han i Snåsa kirke.

Familien til Gjerstad ønsker at deler av seremonien skal deles.

Håpet at folk vender tilbake til kirken

---

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad

  • Joralf Gjerstad ble født 11. april 1926 i Snåsa i Trøndelag.
  • Han var også kjent under navnene «Snåsamannen» og «Snåsakallen».
  • Gjerstad var angivelig synsk, og mange mener hans varme hender hadde helbredende kraft.
  • Joralf Gjerstad mottok i 2001 Kongens fortjenstmedalje i sølv.
  • Gjerstad skrev flere bøker, både lokalhistoriske bøker og selvbiografier, og flere forfattere har skrevet bøker om han. Det er også laget flere filmer om han.
  • Han døde fredag 18. juni.

---

– Joralf Gjerstad var kanskje landets mest kjente klokker, og var en viktig person for mange, sa biskop i Nidaros, Herborg Finnset, til Vårt Land dagen da Gjerstad døde.

Snåsamannen ble født 11. april 1926 i Snåsa i Nord-Trøndelag. Trønderen, som i løpet av livet jobbet blant annet på Snåsa meieri og som klokker i Snåsa kirke, var mest kjent for sine påståtte synske og helbredende krefter.

I flere år før han døde, var han syk. I 2015 havnet han i rullestol etter å ha brukket beinet. Lenge bodde han på Snåsa sykehjem, hvor også kona bodde.

I oktober 2019 møtte Vårt Land ham til et siste intervju.

– De som skyver de svakeste til side, har ikke forstand på noen ting, sa Gjerstad.

I intervjuet sa han at han håpet at det norske folk vender tilbake til kirken og sprengkraften i det kristne evangeliet.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter