Nyheter

FN: Katastrofal menneskerettighetssituasjon i Myanmar

MYANMAR: Menneskerettighetssituasjonen i Myanmar er nå katastrofal, slår FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, fast.

Militærkuppet i februar er etterfulgt av omfattende protester, som kuppmakerne slo hardt ned på. Fra flere deler av landet trappes nå konflikten mellom sikkerhetsstyrkene, lokale militsgrupper og sivile opp.

Bachelet advarte fredag mot utviklingen og ba om stans i volden for å avverge enda større tap av menneskeliv og en forverring av den humanitære situasjon.

– På litt over fire måneder har Myanmar gått fra å være et skjørt demokrati til en menneskerettighetskatastrofe, sier Bachelet i en uttalelse.

Hun la til at landets militære kuppmakere alene er ansvarlig for krisen.

Konflikten i delstaten Kayah har de siste dagene tvunget mer enn 100.000 mennesker på flukt, og FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar, Tom Andrews, advarte torsdag om at mange tusen kan komme til å dø av sult og sykdommer i ukene som kommer.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter