Nyheter

Bygdepride i Ål møtt med hatytringer

PRIDE: Da tidenes første Pride-arrangement skulle starte i Hallingdal onsdag, hadde noen skrevet ukvemsord og hakekors ved kulturhuset der paraden skulle starte.

Deltakerne i paraden ble møtt med utsagn som «Fuck pride». «Homser fortjener å dø» og et hakekors, skriver Hallingdølen.

Ukvemsordene var skrevet med kritt på veggen, på en trapp og på en konteiner.

Saken ble meldt til politiet og det ble raskt avdekket at det var en gruppe med ungdommer under kriminell lavalder som sto bak hærverket.

Ungdommene fikk derfor utlevert ei vaskebøtte og kluter og måtte vaske vekk det de hadde skrevet. Og kan vente seg en samtale med politiet, skriver avisen.

«Ål is love»

– Jeg blir sint, trist og ekstremt provosert når jeg ser hva folk får seg til å skrive om folk som er annerledes enn dem selv. Slike holdninger er ikke akseptable, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja til Vårt Land.

Det gjør kulturministeren urolig at ungdommene i Hallingdal brukte nazistisk symbolikk. Han kaller det en «betimelig påminnelse om at Pride er årets viktigste markering», og påpeker at at den er kanskje særlig viktig i mindre lokalsamfunn.

– Der kan det være vanskeligere å skille seg ut eller finne andre som ligner en selv, sier Raja, og kommer med en oppfordring:

– Vær synlig. Vær stolt. Det er fortsatt kamper som må kjempes, og Norge skal ligge i front. Jeg håper og oppfordrer folk til å ta avstand fra dette og vise sin støtte til Åls skeive miljø. Sammen skal vi si: Ål is love!

Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter