Nyheter

Ytringer mot Lan Marie Berg etterforskes

Oslo politidistrikt skal etterforske ytringer som MDG-politiker Lan Marie Berg har blitt utsatt for den siste tiden.

Lan Marie Berg vil ha flere fotobokser. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet skal etterforske om uttalelsene er straffbare. De skal deriblant vurdere om de anses som hensynsløs atferd og oppfordring til straffbare handlinger.

– Både avdekking og straffeforfølgning kan være virkningsfullt, men også andre tiltak som at politiets nettpatrulje patruljerer i kommentarfeltene på nett kan ha god forebyggende effekt. Trusler og hatefulle ytringer mot politikere og folkevalgte utgjør en alvorlig trussel mot vårt demokrati, sier politimester Beate Gangås i en pressemelding onsdag.

Berg, som er byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har vært utsatt for store mengder hets og trusler på internett i flere år.

Oslo-politiet opplyste mandag at de har startet undersøkelser og vurderer etterforskning av truslene. MDG-politikeren kalte det en stor lettelse.

– Jeg har også satt stor pris på at mange, også politiske motstandere, har sagt tydelig ifra om at det ikke er greit med hetsende eller truende kommentarer. Tusen takk for omtanken. Det varmer, skrev Berg på Facebook.

Lørdag kveld uttalte olje- og energiminister Tina Bru (H) seg sterkt imot hetsen etter at Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit la ut en skjermdump av en rekke hetsende kommentarer fra en Facebook-gruppe.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter