Nyheter

17 organisasjoner etterlyser beskyttelse av LHBT-studenter ved religiøse høyskoler

USA: 17 psykologiske organisasjoner har signert en uttalelse der de ber det amerikanske utdanningsdepartementet om å beskytte LHBT-studenter mot diskriminering ved religiøse høyskoler og universiteter.

Uttalelsen kommer som svar på et gruppesøksmål på vegne av 33 studenter eller tidligere studenter ved kristne høyskoler og universiteter i USA. De hevder at LHBT-studenter opplever utbredt diskriminering.

I studentsøksmålet fra tidligere i år hevdes det at LHBT-studenter ved 25 kristne høyskoler og universiteter ble tvunget til å delta i konverteringsterapi, ikke ble tillatt å date personer av samme kjønn, straffet for innlegg på sosiale medier og nektet boliger på campus.

Sett religion bli brukt mot LBHT-personer

«Tiår med psykologisk forskning har konsekvent funnet ut at diskriminering mot LHBTQ+-personer er skadelig, og kan føre til økt selvmordsrate, psykiske helsesymptomer, rusmisbruk, isolasjon og dårligere prestasjon på skolen», heter det i uttalelsen til organisasjonene.

Videre står det at «mange i LHBT-miljøet er smertefullt klar over hvordan de har blitt ekskludert fra religiøs deltakelse, dømt for sine identiteter, og har sett religion bli brukt mot LHBT-personer til å motsette seg rettferdighet og sivile rettigheter over hele verden.»

Unntatt diskrimineringslov

Organisasjonene oppfordrer også Utdanningsdepartementet til å undersøke påstandene og iverksette passende tiltak for å beskytte LHBT-studenter. De 17 organisasjonene er en del av American Psychological Association (APA), det største vitenskapelige og profesjonelle psykologiforbundet i USA. APA har derimot ikke støttet uttalelsen.

Høyskolene og universitetene er unntatt en diskrimineringslov på religiøs bakgrunn. Loven, «Title IX», forbyr kjønnsdiskriminering på offentlige læresteder i USA. De psykologiske organisasjonene stiller seg kritisk til at de religiøse skolene får unntak for loven.

Les mer om mer disse temaene:

Sarah Hervé

Sarah Camille Hervé

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter