Nyheter

IEA: Ikke rom for noen nye oljefelt hvis klimamål skal nås

Ingen nye olje- eller gassfelter trengs hvis den globale oppvarmingen skal holdes under 1,5 grader, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA).

Dette gjelder også hvis verden skal nå målet om såkalt netto nullutslipp innen 2050, fastslår IEA i en ny rapport som ble offentliggjort tirsdag. Heller ingen nye kullgruver vil det være behov for.

Organisasjonen spår en kraftig nedgang i etterspørselen etter fossilt brennstoff. Målet om å håndtere klimaendringene og holde oppvarmingen under 1,5 grader beskrives som kanskje den største utfordringen menneskeheten noen gang har stått overfor

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter