Nyheter

Av-og-til advarer mot mer hjemmedrikking på 17. mai

Alkovettorganisasjonen Av-og-til ber alle foreldre tenke på barna og være bevisste på alkoholinntaket i når mange av de vanlige aktivitetene faller bort.

Alkovettorganisasjonen Av-og-til ber foreldre tenke seg om før de åpner champagnene i år. Med mer tid hjemme kan ett glass fort bli til tre. Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi er redd færre barnearrangementer og flere hjemmefeiringer vil bety mer alkohol foran barna, sier generalsekretær Randi Hagen Eriksrud.

Hun ber foreldre tenke seg om før de åpner champagnene og starter 17. mai-feiringen i år. Med mer tid hjemme kan ett glass fort bli til tre.

– Barn blir fort utrygge når voksne drikker alkohol. Det er viktig at vi voksne vet hvor grensa går, og når det går fra trivelig til ubehagelig for barna, sier hun.

Organisasjonen minner om at feiringen er barnas dag. De oppfordrer om at familiene legger opp til en dag på barnas premisser selv om lek i skolegårdene og barnetoget faller bort i mange av kommunene.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter