Religion

Prest ble innkalt til vaksinering på Kristi himmelfartsdag

VAKSINE: Sokneprest Kjell Skartseterhagen måtte utsette vaksinetimen til etter gudstjenesten. – Det passet jo litt dårlig.

Skartseterhagen ble opprinnelig innkalt til vaksinetime kl. 11.40 på Kristi himmelfartsdag. Det passet dårlig for presten, som skulle holde gudstjeneste i Nittedal kirke kl. 11.00. Han fikk utsatt timen til kl. 14.00.

Var du redd for å ikke rekke vaksinetimen?

– Nei, jeg preker ikke så lenge!

Gudstjenesten skulle holdes på Rotnes kirke, men ble flyttet til Nittedal kirke siden førstnevnte blir brukt som vaksinestasjon.

– Da jeg ringte for å endre timen min så spøkte jeg med at «Her har vi flytta vår gudstjeneste slik at kirka kan brukes til å vaksinere, også innkaller dere meg midt i gudstjenesten?», sier han og ler.

Han sier at kvinnen raskt forstod at det var en spøk.

– Vi lo godt begge to.

– Fint å kunne vise solidaritet

Skartseterhagen sier han er glad for at Rotnes kirke blir brukt som vaksinestasjon.

– Vi syns det er fint å kunne være med og hjelpe til, og å vise solidaritet med bygdas befolkning. Det er viktig at kirka står til disposisjon, sier soknepresten.

Han sier at kirken vil stå til disposisjon så lenge befolkningen vaksineres. I mellomtiden får de benytte seg av de to andre kirkene i området.

– Det er jo ikke så mye kirkeaktivitet om dagen på grunn av smitterestriksjonene. Så vi får til dette her, sier han.

Soknepresten sier at det har blitt lagt til rette for at de kan bruke Rotnes kirke til gudstjenestene hver søndag. Akkurat på Kristi himmelfartsdag skulle kirken imidlertid brukes til vaksinering.

– Det er vel fordi mange har fri den dagen, så det passer godt å bli vaksinert.

---

Les mer om mer disse temaene:

Sarah Hervé

Sarah Camille Hervé

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion