Nyheter

Hamas har avfyrt rakett mot Jerusalem

Hamas bekrefter at de har skutt minst en rakett mot Jerusalem, men det er ikke kjent om den har forårsaket skade.

Lyden av luftvernsirener lød kort tid etter at Hamas ga israelske myndigheter frist til klokka 18 lokal tid med å trekke soldater og politifolk vekk fra al-Aqsa-moskeen i det okkuperte Øst-Jerusalem.

Hamas sier i en kunngjøring at rakettangrepet mot Jerusalem var et svar på israelske «forbrytelser og aggresjon».

En rakett skal ha ødelagt en bygning i Kiryat Anavim, en kibbutz rett vest for Jerusalem, men det er ikke meldt om personskader. Bilder i sosiale medier viser røyk som stiger opp fra et skogkledt område.

Det israelske forsvaret bekrefter at det ble skutt en målstyrt rakett fra Gazastripen og at luftvernsirenene ble aktivert både i Jerusalem og Beit Shemesh, 30 kilometer vest for Jerusalem.

Nasjonalforsamlingen Knesset, som ligger i Vest-Jerusalem, ble evakuert kort tid etter rakettangrepet, melder israelske medier.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter