Nyheter

Abortsaken splitter folket i fersk TV 2-måling

Folket er delt i to mellom de som vil bevare dagens abortlov og de som vil utvide kvinners rett til selvbestemt abort utover svangerskapets 12. uke.

I den ferske målingen Kantar har gjennomført for TV 2 svarer 49,7 prosent at de ønsker å bevare dagens abortlov, som gir kvinner i Norge rett til selvbestemt abort fram til uke 12 i svangerskapet.

– Når SV og Arbeiderpartiet går så langt, og ønsker fri abort til levedyktighet, så tror jeg det er en sak som mobiliserer mange verdibevisste velgere, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til kanalen.

33,3 prosent mener retten til selvbestemt abort bør utvides til uke 18, mens 13,2 prosent mener retten til selvbestemt abort bør utvides fram til fosteret ansees å være levedyktig, som i dag regnes til uke 22. 3,7 prosent har svart «en annen ordning».

– Ønsket om en utvidelse er stort. Det vi skal gjøre nå er å danne en allianse med alle de andre partiene som ønsker det, og det er der det kommer til å stå nå, skal vi ha en utvidelse eller ikke. Jeg tror tiden er moden for det, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter