Nyheter

400.000 nye smittetilfeller i India på ett døgn

India har registrert over 400.000 nye smittede det siste døgnet, viser offisielle tall. Det er første gang et land registrerer så mange tilfeller på ett døgn.

India satte global smitterekord med 386.452 registrert smittede fredag, men alt lørdag ble rekorden slått med 401.993 nye påviste smittetilfeller.

19,1 million indere har til nå fått påvist koronasmitte, og dødstallet har den siste uka økt med over 3.000 i døgnet.

Lørdag opplyste myndighetene at det var registrert 3.523 nye koronarelaterte dødsfall i verdens nest mest folkerike land, der det offisielle tallet på døde nå er 211.853.

Store mørketall

Mørketallene antas imidlertid å være store, og overfylte krematorier og gravlunder stiller spørsmål ved de offisielle tallene.

Kapasiteten ved enkelte krematorier i hovedstaden New Delhi er sprengt, og flere har sett seg nødt til å tenne likbål i parker og på parkeringsplasser.

I et land med stor fattigdom dør mange også trolig av covid-19 uten å ha fått påvist smitte.

Overfylte sykehus

Indias sykehus er overfylte med koronapasienter, og syke dør i køen for å få oksygen.

Helsevesenet er helt overbelastet, og myndighetene setter nå sin lit til massevaksinering. Lørdag ble det offisielt åpnet for vaksinering av alle over 18 år, mellom 500 og 600 millioner til sammen.

Hittil er det kun helsearbeidere i «frontlinjen», indere over 45 år og de med underliggende sykdom som har fått tilbud om vaksine.

Vaksinemangel

Både i New Delhi og mange delstater er det imidlertid mangel på vaksine, og myndighetene får kritikk for å ha eksportert millioner av doser til andre land.

Eksporten er nå stanset, men bare 150 millioner av landets 1,4 milliarder innbyggere har hittil fått minst én dose. Bare 25 millioner har fått to doser.

Stor smittespredning gjør imidlertid at mange indere holder seg hjemme og ikke tar sjansen på å oppsøke vaksinasjonssentre, mens andre som registrerer seg for vaksinering havner i endeløse køer.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter