Nyheter

Prester og nonner bortført i Haiti

HAITI: Fem katolske prester og to nonner er bortført i Haiti. Gjerningsmennene – som antas å tilhøre en kriminell gjeng – har krevd 1 million dollar i løsepenger.

To av de sju bortførte er franske statsborgere, opplyser landets bispemøte.

Prestene og nonnene ble bortført søndag morgen i kommunen Croix-de-Bouquets utenfor hovedstaden Port-au-Prince. De var på vei til ordineringen av en ny sogneprest, opplyser pater Loudger Mazile til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene mistenker at den væpnede gruppen 400 Amwozo – som har stått bak flere bortføringer – har tatt de sju geistlige, sier en kilde i politiet. Bortføringer med krav om løsepenger har vært et økende problem i Port-au-Prince og andre regioner de siste månedene og gjenspeiler den økende innflytelsen til væpnede gjenger i landet.

– Dette har gått for langt. Disse umenneskelige handlingene må stanse. Kirken står sammen med og ber for ofrene for denne avskyelige handlingen, sier biskop Pierre-Andre Dumas.

I mars erklærte regjeringen unntakstilstand i en måned i håp om å gjenvinne kontrollen over de gjengkontrollerte områdene og hovedstaden.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter