Nyheter

Norge med 6,3 milliarder til humanitære kriser

Norge styrker innsatsen for beskyttelse av sivile, matsikkerhet og innsats for mennesker på flukt i land rammet av kriser og konflikt til 6,3 milliarder.

– Dette er en rekordhøy humanitær støtte, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Store deler av årets norske humanitære budsjett går til FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære organisasjoner.

Sammensatte kriser

– Det er avgjørende for Norge å samarbeide med tilpasningsdyktige organisasjoner som forstår de lokale forholdene, sier Søreide og legger til:

– Mange land preges i dag av komplekse kriser. Den humanitære situasjonen endrer seg ofte raskt. Sammenfall av væpnet konflikt, koronapandemi, klimaendringer og ekstrem fattigdom gjør humanitære kriser enda verre.

235 millioner

FN anslår at 235 millioner mennesker vil ha behov for humanitær bistand i løpet av året. Det er en økning på 40 prosent fra i fjor. På verdensbasis er det over 26 millioner flyktninger og over 45 millioner internt fordrevne i eget land.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter