Nyheter

Delte ut rekordmye mat og drikke før påske: – Kan bety starten på et rusfritt liv

RUSAVHENGIGHET: En pose med mat er ikke bare en pose med mat, tror Evangeliesenteret. Før påske satte stiftelsen dagsrekord på matutdeling dette året.

– Vi møter en takknemlighet som ikke kan beskrives med ord. Det er veldig rørende. Vi ser at det ikke ikke bare en pose med mat, men at dette kan bety starten på et et rusfritt liv, sier Stian Ludvigsen, som er bestyrer ved kontaktsenteret i Oslo.

Stiftelsen Evangeliesenteret har hjulpet rusavhengige i nesten 40 år, og har 14 kontaktsentre i Norge. Tirsdag delte den frivillige organisasjonen i Oslo ut 6,4 tonn mat og drikke – det meste stiftelsen har delt ut på en dag så langt i år.

Evangeliesenteret Oslo

Folk strømmer til under pandemien

– Vi er glad for at vi kunne dele ut ekstra mye før påske, sier daglig leder ved Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen.

I løpet av 2020 delte de ut omtrent 418 tonn med mat og drikke. Stiftelsen ser at koronaen har gjort livet vanskeligere for mange.

– Vi har aldri delt ut så mye mat og drikke før. Flere har kommet siden korona brøt ut. Situasjonen har gjort at det er vanskeligere for folk, og behovet er blitt større, sier Ludvigsen ved senteret i Oslo.

Evangeliesenteret

Mange hundre kommer hver dag

Evangeliesenteret tilbyr behandling av rusavhengighet, som strekker seg fra de første samtalene, til avrusning og rehabilitering. Men utdelingen av overskuddsmat er en viktig del av virksomheten. Varene kommer fra fra Matsentralen og produsenter.

Eriksen og Ludvigsen er opptatt av at deres arbeid hjelper både miljøet og samfunnet.

– Vi mener at det er feil at mat blir kastet. Det er bedre at mennesker som lider av sosial nød får tilgang til denne maten, sier Eriksen.

Ludvigsen forteller at de deler ut alt fra juice, brød, pålegg og ferdigmiddager.

– Det er dette målgruppen vår trenger. Mange har beskjedne boforhold. Det er derfor viktig at de får mat som er enkelt å lage, sier Ludvigsen, som og forteller at det ofte er mellom 500-700 mennesker som kommer innom for å få mat hver dag.

x

---

Trenger du hjelp?

  • Ifølge Helse Norge kan rusproblemer ramme alle. Kommunen skal kunne tilby hjelp før, under og etter behandling.
  • RUStelefonen: 915 08 588 (Hverdager kl. 11:00 - 18:00)
  • Nettsiden Ung.no er en offentlig informasjonstjeneste for ungdom, som også tar for seg rusproblematikk.
  • Kvinnekollektivet Arken: 21 01 87 80 (Langtids-rusbehandling for kvinner)
  • Ivareta – pårørende berørt av rus: 800 40 567 (Trenger du råd eller noen å snakke med? Ring støttetelefonen for pårørende)

Kilde: Helse Norge

---

Les mer om mer disse temaene:

Lea Kvadsheim

Lea Heljesdatter Kvadsheim

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter