Nyheter

Religiøse ledere ber folk unngå å møtes under ramadan

Imam Hamid Rauf frykter at folk skal ignorere koronaanbefalingene og likevel samles under fastemåneden ramadan. Han ber dem heller ha kontakt via nettet.

Rauf er imam i Fjell moské i Drammen. Han forteller at det er trist å ikke kunne møtes i moskeen, men at helse kommer først.

– Islam fremmer helse. Og så er det viktig å følge myndighetenes råd og respektere moskeens avgjørelser, sier Rauf til NRK.

– Kanskje noen kommer til å ta initiativ til å be fredagsbønnen sammen og gjøre det i det skjulte. Det kan gjøre vondt verre, legger imamen til.

– Også pandemier på profeten Muhammeds tid

Oppfordringene deles av Mustafa Gezen, styreleder i det tyrkiske trossamfunnet i Drammen og omegn.

– Når det er pandemier og sykdommer, så må vi holde oss hjemme. Det er også profetens budskap. Det var også pandemier på profeten Muhammeds tid. Han oppfordret folk å holde seg hjemme og ikke bevege seg til andre steder før pandemien var over, sier styrelederen til NRK.

Ramadan, der troende muslimer faster fra soloppgang til solnedgang, varer i år fra 13. april til 13. mai.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter