Nyheter

Smitteutbrudd i Bergen kan skyldes bedehussang

Allsang på bedehus med mindre enn to meters avstand er én av årsakene til smitteutbruddet blant studenter i Bergen, melder NRK.

Over 50 studenter er bekreftet smittet, og smitten kobles til utbrudd i menigheter og på treningssentre.

Studentsmitten i Bergen er knyttet til utbruddet i bedehusmiljøet i nabokommunene Askøy og Øygarden, ifølge Bergen kommune, melder kanalen.

Mer enn 100 personer i ulike bedehusmiljø på Askøy og Øygarden er smittet siden midten av mars. Felles sang med lite avstand mellom folk kan ha bidratt til smittespredning.

Holdt ikke avstand

– Vi har vært altfor lite obs på det med sang, sier Agnar Våge ledergruppen til Saron Pinsemenighet på Straume i Øygarden kommune.

Avstand ved allsang har vært opp til diskusjon i møter mellom kommunen og ulike trossamfunn de siste ukene, ifølge NRK.

– Vi har sett i hele pandemien at det å synge sammen eller å være på korøving gir en situasjon der det er lett å smitte andre, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen i Bergen.

Over 100 er smittet

Over 70 personer er knyttet til smitten i ulike bedehusmiljø på Askøy, mens rundt 30 er registrert smittet etter religiøse møter i Øygarden sidan 13. mars, opplyser kommunene til NRK.

Tallene inkluderer både personar som har vært på møte og nærkontakter av disse. Kommunene sier de nå har oversikt og kontroll på smitten.

Torsdag 25. mars hadde smitten også så vidt nådd Alver kommune, der i hvert fall ett tilfelle er knyttet til utbruddet på Askøy, ifølge ordfører Sara Sekkingstad (Sp).

Nå er det klart at smitten også har kommet til studentmiljøet i Bergen, hvor over 50 personer i 20-årene har fått påvist covid-19 den siste uken, melder NRK.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter