Nyheter

De første Moria-flyktningene har fått oppholdstillatelse i Norge

Sju barnefamilier fra Moria-leiren har fått oppholdstillatelse og blir i løpet av tirsdagen sendt til integreringsmottak

Passasjerer med et fly fra Amsterdam til Oslo ankom Gardermoen i begynnelsen av mars. 35 syriske asylsøkere fra Moria-leiren i Hellas var om bord i dette flyet. Foto: Torstein Bøe / NTB

Onsdag 3. mars ankom 35 syriske asylsøkere ankomstsenteret Østfold i Råde etter å ha blitt fraktet fra Hellas av norske myndigheter.

Det er snakk om sju familier, fordelt på 13 voksne og 22 barn, melder Moss Dagblad.

– Det har vært en veldig fin gjeng å ha på senteret. De har vært høflige og fornøyde med behandlingen de har fått, forteller seniorrådgiver Knut Jostein Berglyd i UDI til avisen.

De er såkalte relokaliserte asylsøkere som er håndplukket av Norge. De fleste har tidligere bodd i Moria-leiren på den greske øya Lesvos.

Samtlige har nå fått innvilget oppholdstillatelse i Norge og defineres nå som flyktninger. Tirsdag skulle de fraktes i egne busser fra ankomstsenteret i Østfold til integreringsmottak i Kristiansand og Steinkjer.

Norge har sagt ja til å ta imot til sammen 50 relokaliserte asylsøkere. Det er fortsatt ikke avklart når de 15 siste ankommer Norge.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter