Nyheter

Stortinget utsatt for nok et dataangrep

Stortinget kjenner ennå ikke det fulle omfanget av angrepet, men bekrefter at data er hentet ut. Det skriver de i en pressemelding.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen mener det er beklagelig at stortingspolitikere har fått penger for reiser de ikke har vært på, men understreker viktigheten av at de folkevalgte er ute og reiser.

– Angrepet vi står overfor viser at IT-angrep i verste fall kan få alvorlige konsekvenser for demokratiske prosesser, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i meldingen.

Stortinget kjenner ennå ikke det fulle omfanget av angrepet, men problemet er internasjonalt. Angrepet skal være knyttet til sårbarheter hos Microsoft Exchange, står det i meldingen..

– Vi vet at data er hentet ut, men vi har ennå ikke full oversikt over situasjonen. Vi har iverksatt omfattende tiltak og kan ikke utelukke at det vil iverksettes ytterligere. Arbeidet skjer i samarbeid med sikkerhetsmyndighetene. Situasjonen er p.t. uavklart, og vi kjenner ikke det fulle skadepotensialet, sier direktør Marianne Andreassen.

Det er per nå ikke mulig å se noen sammenheng mellom dette angrepet og IT-angrepet som Stortinget var utsatt for høsten 2020, skriver de videre.

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.

NTB

NTB

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter