Nyheter

KrFs superstrateg blir generalsekretær i Strømmestiftelsen

BEKJEMPE FATTIGDOM: KrF-statssekretær Erik Lunde (41) forlater politikken til fordel for å bekjempe fattigdom: - Jeg ser fram til å jobbe sammen med dyktige og engasjerte medarbeidere i Kristiansand, Asia, Øst- og Vest-Afrika.

Erik Lunde har vært statssekretær i Barne- og familiedepartementet. Nå tar han over som generalsekretær i Strømmestiftelsen etter Kristine Storesletten Sødal, som har ledet arbeidet siden 2017.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha blitt betrodd denne viktige oppgaven, og går til jobben med et stort engasjement for Strømmestiftelsens verdier og oppdrag, sier den nye generalsekretæren i en pressemelding.

---

Hvem er han?

  • Erik Lunde er 41 år fra Risør i Agder fylke.
  • Lunde er utdannet teolog og har i tillegg master i ledelse.
  • Han var ansatt som politisk rådgiver i KrFs stortingsgruppe 2002-2004, og i 2011 ble han valgt inn i Oslo bystyre og var medlem i kultur- og utdanningskomiteen.
  • Lunde kjenner Strømmestiftelsen godt, og ha vært del av stiftelsens styre siden 2020.
  • I fjor vår ble Lunde i statsråd konstituert som statssekretær i 50 prosent stilling for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

---

Gleder seg

Lunde er klar for å bekjempe fattigdom, samt styrke og videreutvikle Strømmestiftelsen som en anerkjent bistandsorganisasjon.

– Vi deler et felles mål om å fremme menneskeverd og rettferdighet ved å løfte mennesker ut av fattigdom, og jeg gleder meg til å lede dette lagarbeidet, sier han.

Stiftelsens styreleder, Arvid Grundekjøn, forteller at det var mange svært kvalifiserte og dyktige kandidater til stillingen, men er trygg på at de har styret ansatt personen best forutsetning for å lede Strømmestiftelsen til videre vekst og utvikling.

– Arbeidet til Strømmestiftelsen når langt for å hjelpe utsatte og marginaliserte mennesker ut av fattigdom og til et bedre liv. Under Erik Lundes ledelse er styret overbevist om at det gode arbeidet vil fortsette og nå enda lenger, sier Grundekjøn.

Utfordrende arbeid

Strømmestiftelsen er en bistandsorganisasjon som bekjemper fattigdom ved å gi mennesker utdanning og jobb. I en tid hvor verden befinner seg midt i en pandemi, blir arbeidet Lunde står foran desto mer utfordrende – og viktig.

– I en verden som preges av økende ulikhet og usikkerhet er vårt arbeid med utdanning og jobbskaping viktigere enn noensinne. Strømmestiftelsens desentraliserte struktur og samarbeid med partnere i Sør, gjør det mulig å nå ut til mange og drive effektiv fattigdomsbekjempelse, sier han.

Lunde forklarer at den sterke lokale forankringen bidrar også til at ringvirkningene fortsetter også etter at arbeidet til stiftelsen er avsluttet, fordi kompetansen og kunnskapen blir værende i lokalsamfunnet.

Stiftelsen har virksomhet i 11 av verdens fattigste land, og legger sterk vekt på lokal forankring. Strømmestiftelsen hadde i 2020 et budsjett på 221 millioner kroner. Midlene kom fra private givere, næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter.

Les mer om mer disse temaene:

Amalie Vadla

Amalie Vadla

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter