Religion

Farmen-Thor beklager etter den omstridte festen

SMITTEVERN: Farmen-festen i helgen etterforskes nå av politiet. «Om vi har tatt feil med at vi er å regne som en kohort, må vi ta støyten og boten for det», erkjenner prest Thor Haavik.

Søndag holdt prest og tidligere Farmen-deltaker Thor Haavik gudstjeneste i Lakselv kirke, men det er lørdagens festligheter som har ført til mest oppmerksomhet.

«Å signalisere utad at man ikke tar hensyn til restriksjoner er dårlig og lite forbilledlig. Det beklager jeg», skrev Farmen-Thor på Instagram tirsdag kveld (se hele innlegget lenger ned i saken). Videre forklarer han:

«Restriksjonene er viktig og noe vi har vært forsiktige med og jeg beklager å ikke ha vært tydelig her! Om vi har tatt feil med at vi er å regne som en kohort, må vi ta støyten og boten for det.»

Politiet på saken

Thor Haavik – som nylig ble kåret til den viktigste influenseren i kristen-Norge – gjorde seg bemerket under fjorårets sesong av realityserien Farmen. Da han holdt gudstjeneste i helgen, hadde Farmen-deltakerne møtt opp for å støtte. Kvelden i forveien samlet 20 personer seg for fest i et lokale, noe Haavik i ettertid har sagt at var «en dårlig forberedelse til gudstjenesten».

I tillegg til at det var mer enn ti personer til stede, var avstanden liten og det ble drukket fra de samme flaskene. Det har blant annet VG dokumentert gjennom bilder og videoer fra sosiale medier.

«Vi handlet i god tro på at siden vi hadde testet oss både før vi dro og når vi kom fram (med bare negative prøver), så var vi å regne som en kohort», skriver Haavik i tirsdagens Instagram-innlegg.

Helsedirektoratet har derimot slått fast overfor VG at det er straffbart være flere enn ti personer ved private sammenkomster innendørs.

– Hvis du bryter nasjonale eller kommunale regler, kan du bli straffet, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til avisa.

Politiet i Finnmark etterforsker saken.

– Blåst opp

Haavik har tidligere forklart til Vårt Land at «Farmen»-deltakerne ble invitert på en «bedre middag i et offentlig lokale, der flere hadde med alkohol».

Søndag antydet han at det hele var kommet ut av proporsjoner.

– Dette er blåst opp. Vi har testet oss både før vi dro og når vi kom fram. Alle var negative. Så vi har levd som en kohort, og derfor ikke holdt avstand, skrev han i en tekstmelding til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion