Nyheter

Sylvi Listhaug: – Trist at du gir deg

Det skriver Listhaug på Facebook.

Torsdag kveld kom nyheten om at Siv Jensen gir seg som Frp-leder – og at hun peker på Sylvi Listhaug som den hun ønsker at tar over som partileder. Listhaug møter pressen klokken 10 fredag formiddag, men skriver følgende på Facebook torsdag kveld:

«Det er så trist at du gir deg som leder Siv. Takk for en fantastisk innsats for FrP gjennom alle disse årene Siv! Du har gjort en formidabel innsats for partiet! Du har ledet partiet til tidenes beste valgresultat for FrP og i regjering», skriver hun.

Det er så trist at du gir deg som leder, Siv. Takk for en fantastisk innsats for FrP gjennom alle disse årene, Siv! Du...

Publisert av Sylvi Listhaug Torsdag 18. februar 2021

Jensen mente det var riktig timing, selv om Frp sliter på målingene.

– Det har ikke vært lett å ta dette valget, men jeg er overbevist om at dette er et riktig valg. Både for partiet og for meg, sa hun under torsdagens pressekonferanse.

Flere er triste

Flere av Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter uttrykker sorg over Siv Jensens beslutning om å gå av som partileder.

– Dette kom som lyn fra klar himmel og jeg synes dette er fryktelig leit. Fælt å få en slik beskjed på et digitalt møte, skulle helst gitt henne en klem og takket henne for alt hun har gjort for partiet. Utover det har jeg ingen kommentar, nå må jeg summe meg litt, sier Roy Steffensen til NRK.

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen sier det kun finnes gode ord å si om Siv Jensen.

– Siv har vært min partileder siden 2006. En dyktig leder som jeg kun har hatt respekt og tillit til, sier han.

Sivert Bjørnstad kaller det en umenneskelig oppgave å lede Frp i 15 år. Han kaller avgangen «forferdelig trist, men også forståelig.»

Hagen: – Handlekraftig

Frp-veteranen Carl I. Hagen sier Siv Jensens store fortjeneste er å ha brakt Fremskrittspartiet inn i regjering.

– Jeg tror hun vil bli husket som en veldig handlekraftig politiker, sier Hagen til NRKs Dagsnytt 18 torsdag, kun en time etter at Siv Jensen kunngjorde sin avgang som partileder etter 15 år.

Hagen fortalte om Jensens reise inn på Stortinget i 1997.

– Hun gjorde seg bemerket med en gang og ble raskt kjendis, sier mannen som ledet Frp fra 1978 til 2006.

Han roser arbeidet med å forandre Frp fra et rendyrket opposisjonsparti til regjeringsparti.

– Hun viste at mange av våre statsråder gjorde en god jobb. Det er hennes store fortjeneste, konkluderer han.

Hagen konstaterte kort at han og Jensen har hatt visse politiske uenigheter. Han ville heller ikke utdype hva han selv synes om beslutningen.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter