Nyheter

Ropstad: Ikke aktuelt å kalle mor fødeforelder

MORSFORSVAR: Det er ingen som diskuterer om den «grunnleggende tilknytningen» mellom mor og barn skal endres på, hevder barneminister Ropstad.

– Det er ikke, og vil aldri bli, aktuelt for KrF å bytte ut ordet mor med fødeforelder, skriver KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i en Facebook-status tirsdags kveld.

Det er ikke, og vil aldri bli, aktuelt for KrF å bytte ut ordet mor med fødeforelder. Den siste tiden har det gått en...

Posted by Kjell Ingolf Ropstad on Tuesday, February 16, 2021

I etterkant av en utredningen om ny barnelov har det blitt spekulert i om begrepet mor kan stå i fare for å bli erstattet av begrepet fødeforelder.

Men i utredningen skriver ikke utvalget at de vil erstatte mor med fødeforelder.

– Det stemmer ikke. Hadde det stemt ville det uansett ikke vært et forslag som jeg som barneminister ville gått videre med. Både mor og far er viktige begreper i en lov som handler om barn, skriver Ropstad videre.

Dette skriver utvalget

Utvalget skriver derimot at de har: «vurdert benevnelser som «fødeforelderen» og «den andre forelderen», men er usikker på hvordan disse vil bli mottatt og forstått.»

Ropstad argumenterer i innlegget for at morsbegrepet bør bli stående.

– Barnets mor er den som føder barnet. Dette er både et biologisk og juridisk begrep. Det er ingen som nå diskuterer at denne helt grunnleggende tilknytningen skal endres på, og ordet mor er derfor fortsatt et viktig begrep som skal være med også i ny barnelov.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter