Nyheter

Norges Mållag gir Målprisen 2020 til Kari Veiteberg

MÅLPRISEN: På sin 60-årsdag ble biskop Kari Veiteberg overrakt Målprisen 2020. – Ho brukar språket på ein måte som gjer trua meir levande, skriver Noregs Mållag, som deler ut prisen.

– Kari Veiteberg brukar språket på ein måte som gjer trua nærare for dei som trur og meir levande for dei som ikkje trur, sier Inger Johanne Sæterbakk, styremedlem i Noregs Mållag.

De har valgt å tildele årets målpris til Kari Veiteberg. Hun er biskop i Oslo bispedømme, men dialekta er fra Stord i Sunnhordaland.

Dette er den tyvende gangen at Målprisen har blitt utdelt. Den deles ut til personer og institusjoner som «brukar nynorsken på ein god måte». Hvordan Veiteberg har gjort nettopp dette, forklares på følgende måte:

– Ho har synt oss kor mykje språket vårt – nynorsken – rommar og ber med seg. Ho syner oss kor nært det er, desse møta mellom menneska og trua – at ein kan finna trøyst og få kvile i orda, og til andre tider bli løfta av bodskapen, seier Sæterbakk.

– I kirken er språket et viktig verktøy

I sin begrunnelse for tildelingen, fremhever Noregs Mållag Veitebergs rolle som prest og nå biskop:

«Menneske som møter menneske. Anten om det er i djup sorg og tvil eller i strålande glede. I desse møta er språket eit viktig verktøy. Som prest og seinare biskop har Kari Veiteberg sett ord på dei viktigaste kjenslene og hendingane i livet», skriver de.

Les hele begrunnelsen til Noregs Mållag her.

Se vigslingen av Veiteberg her (2017):

Sample HTML block

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter