Nyheter

Her blåser halve taket av den kristne folkehøgskolen: – Vi ber til høyere makter

EKTREMVÆR: Stormen «Frank» har gjort at flere takplater har blåst av Helgeland folkehøyskole. Skolen er eid av pinsemenighetene i Norge.

– Det går bra med oss. Både elever og ansatte og alle som bor her er i sikkerhet, sier lærer ved Helgeland folkehøyskole, Ole Håkon Reiersølmoen, til Vårt Land.

Han er lærer og administrasjonsleder på Helgeland folkehøyskole, som ligger i Vefsn kommune helt sør i Nordland. Torsdag traff ekstremværet «Frank» landsdelen og internatbygget på skolen. Flere takplater har blåst av, ifølge læreren.

NRK omtalte saken først.

– Redde for at hele taket skal gå

Reierstølmoen forteller at vinden har blitt stadig sterkere utover dagen – og at det ikke ser ut til å avta i styrke.

– Videoene ble tatt i morgentimene. Nå vil jeg anslå at vinden og stormen er rundt dobbelt så ille. Vi er litt redde for at hele taket snart skal gå, sier han.

Ved 14.30-tiden torsdag var det observert orkan med vindkast opp mot 50 sekundmeter på Nord-Helgeland, ifølge NTB.

«Det er nå observert ekstremt kraftige vindkast på Nord-Helgeland. Vi forventer at vinden skal øke også i Salten, Ofoten og Troms utover torsdag ettermiddag og kveld, og lengst nord natt til fredag», melder Meteorologisk institutt på sine nettsider.

– Ber til høyere makter

Folkehøgskolen er eid av pinsemenighetene i Norge og har 64 elever. Administrasjonslederen forteller at de har vært i kontakt med forsikringsselskapet, som mener det er for utrygt å sende noen ut for å sikre taket ytterligere.

– Om flere plater blåser av, må vi selvsagt sikre at det ikke treffer noen. Om noen mot formodning skulle være ute. Er du ute nå, da vet ikke jeg hva du tenker på, sier Reiersølmoen.

Per torsdag ettermiddag vet de ikke hvordan de økonomiske konsekvensene blir for skolen.

– Det må vi finne ut av i etterkant av stormen. Vi er en ganske nyoppstartet folkehøyskole, så man tenker jo sitt om hva dette kan gjøre med økonomien. Sikkerheten er det viktigste akkurat nå, sier han og legger til:

– Vi får ta det som det kommer. Og så ber vi til høyere makter om minst mulig skader på bygget.


Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter