Nyheter

Stenger kirkene på julaften etter nok et smitteutbrudd i menighet

COVID-19: Etter smitteutbrudd i en tredje menighet i Sarpsborg, har kommunen i dag bestemt seg for å forby arrangementer innendørs – også gudstjenester.

Nok et smitteutbrudd i Sarpsborg kommune knyttes til kristne samlinger. Det skriver NRK.

Dette er det tredje smitteutbruddet i en menighet i Sarpsborg denne måneden. Byen har ifølge NRK nå 440 smittede per 100.000 innbyggere, og er dermed blant de tøffest rammede av landets kommuner. Sarpsborg kommune vurderer derfor å forby gudstjenester og andre arrangementer innendørs.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) erkjenner at smittesituasjonen er alvorlig.

– Vi går inn i en høytid der det tradisjonelt er mange religiøse arrangementer. Dessuten har vi hatt et utbrudd som knyttes til et arrangement på Sarpsborg scene. Derfor ser vi ingen annen mulighet enn å foreslå at alle offentlige arrangementer innendørs i jule- og nyttårshelgen forbys, sier Martinsen-Evje til NRK.

Forslaget ble behandlet og tatt til følge av formannskapet i kommunen i formiddag.

Mangler plan B og C

Forrige uke fikk 42 personer påvist covid-19 etter samlinger i Bless Kristent Fellesskap og Norge for Kristus, som begge har tilholdssted i Sarpsborg. Det tredje utbruddet knyttes ifølge NRK til Betania Klavestadhaugen. Vårt Land har forsøkt å komme i kontakt med menigheten tirsdag formiddag, men foreløpig ikke fått noe svar.

Asbjørn Paulsen, kirkeverge i Sarpsborg, forteller til NRK at kirkene i kommunen har forberedt seg på ekstra mange gudstjenester i år. I stedet blir det ingen julegudstjenester.

– Vi har utvidet kraftig i antall gudstjenester for at folk skal få besøkt en kirke til jul. Det er tradisjon for veldig mange. Vi skal selvsagt respektere hvis det blir vedtatt. Men vi har ikke landet på noen plan B og C enda. Vi har ikke vært forberedt på at det skal stenges ned, sier Paulsen.


Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter