Nyheter

Vårt Land bytter produksjonssystem, enkelte sider kan være noe ustabile

INNOVASJON: I ettermiddag har Vårt Land gått over til et nytt produksjonssystem. I en periode kan det være enkelte sider som er ustabile. Vi jobber med saken.

Tirsdag ettermiddag skifter Vårt Land sitt produksjonssystem. Fra et litt tungrodd og papirsentrert system som ikke har vært oppgradert på endel år, skal vi nå som den første norske avisen, skifte til et system utviklet for avishus av Washington Post.

I de første timene etter omleggingen vil det kunne være sider der lenker ikke fungerer eller der det kan være andre småting som ikke ser helt riktig ut.

– Dette er en stor omlegging for avisens medarbeidere, vi får oss på mange måter en helt ny og ganske fancy skrivemaskin. Den skal gjøre oss bedre i stand til å lage digitale nyhetsoppslag med visuelt preg. I tillegg skal hele papirproduksjonen også fornyes og oppgraderes. Det er nok den største teknologiske omleggingen avisen har gjort på en god del år, så det er klart vi er spente. Målet vårt nå er at leserne vil merke minst mulig til denne overgangen, sier nyhetsredaktør Veslemøy Østrem.

Innovasjon i koronatiden

– Vårt Lands printutgave vil se ut akkurat som før. Digitalt vil det bli noen små justeringer. Leserne kan oppleve at den digitale utgaven VL.no ikke er helt perfekt med det samme. Vi har et team som vil sitte klar å følge med, og gjøre de justeringene som må til, sier Østrem.

Hun er imponert over at avishuset klarer å gjennomføre store innovasjonsprosjekter mens hele redaksjonen, markedsavdelingen og annonseavdelingen sitter på hjemmekontor.

– Dette har vært en spesiell høst. Den innovasjonskraften som finnes i denne redaksjonen er helt unik, selv når vi må kommunisere via skjerm. Midt oppi omleggingen fikk vi også et koronautbrudd som satte sitt preg på arbeidet vårt. Heldigvis er alle de som ble syke, nå i ferd med å komme tilbake for fullt. Og nyhetsarbeidet har gått mer eller mindre som normalt. Det står det respekt av, sier Østrem.

Har du innspill eller spørsmål rundt omleggingen, kan du kontakte kundeservice på mail kundeservice@vl.no.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter