Nyheter

Korona førte babysang-gruppen ut i friluft – og til ny såpeboblemaskin

ADVENT: Babysangen flyttes ut av kirkerommet, og nå bygges det stall ved Skøyen kirke for å tilby julespill for skoler og barnehager – i stedet for skolegudstjenester.

Emil Wilhelm (8 md.) sutrer litt på armen til mor, Corinna Thiel. Men når trosopplæringsleder Asbjørn Håkonseth tar frem en bitte liten xylofon og stemmer i Måne og sol, stilner han brått, blikket blir fast og konsentrasjonen total.

Vi er på babysang utenfor Skøyen kirke i Oslo. Asbjørn Håkonseth forteller at de prøver å opprettholde tilbudene som lar seg gjennomføre utendørs. I to uker har kirkerommet vært stengt for all aktivitet.

– Vi har løse stoler i kirken, men jeg skjønte fort at en midlertidig løsning med gaffateip ikke ville tilfredsstille kravene til fastmontering, sier han og ler.

Åpen kirke

– Men menigheten har åpent kirkerom – og kafé fra tirsdag til søndag. Den ukentlige babysangen er ett av tilbudene vi kan flytte ut i det fri. Babysang er et viktig diakonalt tilbud, det bygger nettverk til småbarnsfamilier – og ikke minst foreldrene imellom. Det er en prioritert oppgave, som vi kan videreføre også i koronatiden, forteller han.

For to uker siden møtte 21 barn til babysang, da foregikk det innendørs. Sist uke møtte det opp syv barn, utendørs. I dag er Emil Wilhelm og mor Corinna de eneste som har funnet veien til Skøyen kirke. Men babysang blir det, riktignok i en kortversjon, men med den sedvanlige avslutningen med Herrens velsignelse og såpebobler.

– Såpebobler har vi brukt lenge, det fenger. Men nå kan vi ikke lenger blåse dem opp selv av smittevernhensyn, så vi har kjøpt inn egen såpeboblemaskin, forteller trosopplæreren.

---

Kirke i koronatid

  • Skøyen kirke i Oslo satser på å opprettholde flest mulig tilbud i koronatiden. Babysangen er flyttet ut i det fri.
  • Kirken er åpen for besøk, og kafévirksomheten er opprettholdt. Alle gudstjenester strømmes, og det lages julevideoer til skoler og sykehjem.
  • Nå bygges det stall ved kirken, skoler og barnehager inviteres dit i stedet for skolegudstjenester.

---

Ny i Norge

Corinna Thiel kom til Norge fra Tyskland for tre år siden, giftet seg med norske Lars Espensen og 22. mai fikk de sønnen Emil Wilhelm. Nå tenker de seg en fremtid i Norge, og hun er opptatt av å etablere familien i nærmiljøet. Familien har hatt tilknytning til Skøyen kirke siden i sommer.

– Jeg vokste opp i en katolsk familie, men nå har jeg meldt meg inn i Den norske kirke. Det er for å få en tett kontakt med nærmiljøet gjennom kirken. Jeg vil at Emil Wilhelm skal komme inn i et trosfellesskap, og vi er blitt fantastisk godt mottatt og inkludert her i menigheten, forteller hun – og legger til at sønnen storkoser seg på babysang.

Vi føler oss allerede hjemme her i kirken, det er veldig viktig å knytte kontakt med andre barn og foreldre i nærmiljøet.

—  Corinna Thiel

Trosfellesskap

Hun kom i kontakt med menigheten gjennom nye venner i barselgruppe.

– Kirketilknytningen er viktig for å bygge nettverk på et nytt sted. Vi føler oss allerede hjemme her i kirken, det er veldig viktig å knytte kontakt med andre barn og foreldre i nærmiljøet. Nå skal vi døpe Emil Wilhelm i Skøyen kirke, så fort vi kan inkludere gjester også fra hjemlandet mitt. Jeg vil at han skal få en religiøs tilknytning, så får han gjøre sine egne valg når den tid kommer, forteller hun.

Thiel og familien har også fulgt de strømmede gudstjenestene fra Skøyen kirke.

– For oss småbarnsforeldre er det et attraktivt tilbud å få gudstjenesten hjemme i stua på søndag formiddag, forklarer hun.

Stall og krybbe

Onsdag denne uken kom det materialer til kirken, sponset av en lokal trelasthandel.

– Vi snekrer en stall på dugnad, forteller Asbjørn Håkonseth.

Der vil menigheten ha en enkel julemarkering som vi nå tilbyr skoler og barnehager i området – i stedet for skolegudstjenester.

– Vi vil også lage videoer med enkle julespill, som vi tilbyr skoler og sykehjem i området. Vi har hatt en bratt læringskurve på digital kommunikasjon, og opparbeidet mye ny kompetanse i koronaperioden.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter