Nyheter

Klart for julekonsert i brannherjede Notre-Dame

Juletoner vil klinge fra den ikoniske og brannherjede Notre-Dame-katedralen i Paris på julaften. Korkonserten skal kringkastes direkte.

Church-goers wearing face masks as a precaution against the coronavirus lineup outside the Notre-Dame-des-Champs church in Paris, Sunday, Nov. 29, 2020. French churches, mosques and synagogues can open their doors again to worshippers - but only a few of them, as France cautiously starts reopening after a second virus lockdown. Some churches may defy the 30-person limit they feel as too unreasonable, and other sites may stay closed until they can reopen for real. (AP Photo/Michel Euler)

Julekonserten blir den første for koret i Notre-Dame siden den legendariske katedralen nesten ble helt ødelagt av en kraftig brann i april 2019.

For å arrangere konserten er det blitt leid inn et orgel, ettersom Notre-Dames majestetiske orgelpiper er i ferd med å bli restaurert etter flammenes herjing.

Det har bare vært to arrangementer i kirkebygget fra det 13. århundre siden brannen, en liten messe i juni 2019 og en bønneseremoni på langfredag i år.

Michel Aupetit, erkebiskopen i Paris, sier at to solister vil lede koret, og at konserten blir sendt på radio.

Arbeidet med å restaurere katedralen nådde en milepæl i forrige uke da siste rest av metallstillaset som smeltet sammen i taket i brannen ble fjernet. Det gjør at taket kan stabiliseres, og at arbeidet med å bygge opp det ødelagte taket og kirkespiret kan fortsette.

President Emmanuel Macron har satt som mål at katedralen skal være bygget opp igjen innen fem år etter brannen.

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter