Nyheter

Terroristangrep mot Frelsesarmeen

Fire personer er drept i et terrorangrep mot en kristen landsby i Indonesia. De drepte er medlemmer av Frelsesarmeen.

– Vi kan bekrefte at det er Frelsesarmeens kirke og medlemmer som er rammet, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Islamistiske ekstremister tok seg lørdag inn i en avsidesliggende kristen landsby på øya Sulawesi i Indonesia og drepte fire mennesker på bestialsk vis. En av dem ble halshugget og strupene på de tre andre ble skåret over, ifølge avisen The Guardian. I tillegg skal syv hus være brent ned, både Frelsesarmeens kirke i landsbyen og seks av husene til medlemmene.

Indonesia, som har en overveiende muslimsk befolkning, har hatt problemer med flere militante angrep på kristne i det siste.

– Dette angrepet er en ny alvorlig opptrapping mot den kristne minoriteten i Indonesia, sier Human Rights Watch-representanten Andreas Harsono til Reuters.

Det er gruppen East Indonesia Mujahideen som er mistenkt for å stå bak angrepet. Ifølge den indonesiske avisen Jakarta Globe er dette gruppens tredje voldelige angrep de siste tre månedene.

Kirker oppfordres til å støtte hverandre

I en pressemelding fra Frelsesarmeen som er gått ut over hele Indonesia, oppfordres alle kirker og religiøse organisasjoner om å støtte hverandre, og øke sikkerheten for landsbyene i det rammede området gjennom sterke nettverk.

– Disse nyhetene er dypt forstyrrende. Vi tenker på dem som er blitt offer for vonde handlinger og på familiene til dem som er blitt rammet på grunn av sin tro, sier den internasjonale lederen i Frelsesarmeen, Brian Peddle, som oppfordrer alle til å be for de involverte.

– Ingen flere uskyldige må dø

Alle familiene i landsbyen som ble angrepet, er nå evakuert i sikkerhet. Blant dem er også flere andre medlemmer av Frelsesarmeen. Til sammen skal det ha vært rundt tolv familier og 40 medlemmer. Planen var å bygge opp et langsiktig arbeid i området. De har holdt gudstjenester hver uke og har hatt et søndagsskoletilbud for barna, ifølge frelsesoffiseren Erik A. Kape.

– Vi håper overtrederne blir arrestert umiddelbart. Dette må slutte her. Ingen flere uskyldige skal måtte behøve å dø, sier Kape til Jakarta Globe.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Kjetil Walgermo

Alf Kjetil Walgermo

Alf Kjetil Walgermo er journalist og litteraturkritikar i Vårt Land. Han er tidlegare kulturredaktør i avisa. Walgermo er også forfattar.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter