Nyheter

New York-synagoge bøtelagt etter hemmelig megabryllup

Tusenvis av bryllupsgjester trosset koronatiltakene i New York for å delta i en bryllupsfeiring i en ortodoks jødisk synagoge.

Men walk past the Yetev Lev temple Monday, Nov. 23, 2020, in the Brooklyn borough of New York. Compliance with coronavirus restrictions in some of New York's Orthodox Jewish communities has been an issue since the pandemic started last spring. (AP Photo/Frank Franklin II)

Flere tusen bryllupsgjester deltok i en bryllupsfeiring 8. november i den hasidiske Yetev Lev-synagogen i Williamsburg i Brooklyn i New York. Nå er synagogen ilagt en bot på 15.000 dollar, tilsvarende rundt 1,3 millioner kroner for brudd på koronatiltakene.

Bryllupsfesten skjedde uten at myndighetene i byen var informert, opplyste ordfører Bill de Blasio tirsdag lokal tid.

– Det virker som om det var et veldig aktivt forsøk på å skjule hva som foregikk. Og det gjør dette enda mer uakseptabelt, sa de Blasio.

Koronatiltakene har vært en kilde til konflikt mellom lokale myndigheter og de ortodokse jødiske miljøene i New York, som ble hardt rammet av viruset i vår.

LES OGSÅ:

* Innvandrere frykter konsekvensene om de tester seg for korona

* Siv Jensen forlot budsjettforhandlingene etter en halvtime

* Skal diskutere allsangen i norske kirker

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter