Nyheter

Født Fri klager Imdi til Kunnskapsdepartementet

Stiftelsen Født Fri klager Integrerings- og mangfoldsdirektoratet til Kunnskapsdepartementet etter at direktoratet holdt tilbake deler av driftsstøtten.

– Det kan ikke være tvilsomt at Imdis vedtak er ugyldig både som følge av tilblivelsesmangler, sviktende saksbehandling og feil i det faktiske grunnlag, står det i klagen fra Født Fri, som ledes av Shabana Rehman.

Det var i september det ble kjent at Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) kutter statsstøtten til Født Fri, som jobber for likestilling på tvers av kjønn, tro og etnisitet, etter at en granskning påpekte dårlig økonomistyring i organisasjonen.

Født Fri tilbakeviste kritikken, men tidligere denne måneden valgte Imdi å opprettholde vedtaket som betyr at stiftelsen ikke får utbetalt 3 millioner kroner i andre termin.

Klager inn Imdi

Nå klager Født Fri Imdi inn til Kunnskapsdepartementet.

– Klagens kjerne er større enn Født Fri, Imdi og departementet. Denne saken handler om hvorvidt rettsstaten fungerer, sier Shabana Rehman i en pressemelding.

I klagen skriver stiftelsens advokat Harald F. Strandenæs at det ikke finnes noen organisasjon som ikke i ettertid kan kritiseres for sin bruk av midler eller for svikt i formelle abstrakte krav til økonomistyring.

– Dersom departementet velger å frata Stiftelsen midler på basis av det faktum som foreligger, legges det krav til virksomhetsutøvelse på offentlige midler som de færreste, om noen, i realiteten tilfredsstiller.

Han mener også at Imdi ikke har kommentert eller analysert aktivitetene og resultater Født Fri har skapt.

MER OM FØDT FRI:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter