Nyheter

Leder av Lyngdal-menighet: – Hat setter dypere spor enn korona

– Dette er en vanskelig tid for oss, sier Vasile Bejinaru, forstanderen i den rumenske pinsemenigheten i Lyngdal som kommunens smitteutbrudd knyttes til.

– Dette er veldig, veldig tungt, vi hadde jo ikke noe ønske om dette.

Det forteller Vasile Bejinaru i et intervju med Fædrelandsvennen. Beijnaru er forstander i pinsemenigheten i Lyngdal som har vært nasjonal interesse den siste tiden.

Etter et menighetstreff for to helger siden, oppstod et smitteutbrudd i Lyngdal og flere sørlandskommuner. Utbruddet knyttes til menigheten, og totalt 58 personer er nå koronasmittet.

Siden da har den rumenske menigheten opplevd mye hets i sosiale medier.

– Jeg er glad for støtten vi får, men mange ser ikke bra på det som har skjedd. Jeg leser mye av det folk skriver, og det gjør vondt. Hat og diskriminering setter dypere spor enn korona. Jeg tåler det, men vi må skjerme barna. De kommer ut av huset etter 10 dager, og kommer til å møte mye hets, sier forstanderen til avisa.

– Vi holder avstand

Vasile Bejinaru er selv blant dem som er smittet – det samme er hans kone og to av deres seks barn. Familien er i isolasjon. Alle som har deltatt på de siste samlingene, har ifølge Bejinaru fått beskjed om å isolere seg til tross for at ikke alle har påvist smitte.

I går informerte kommunen om at de ikke lenger hadde kontroll på smittesituasjonen.

Bejinaru bekrefter overfor Fædrelandsvennen at menigheten – som leier lokalene til Betania – holdt en rekke samlinger, senest tirsdag forrige uke. Under en samling søndag for to uker siden, var 112 personer til stede. Stolene i menigheten er hektet sammen, og regnes dermed som fastmonterte seter.

Han understreker at de har fulgt reglene:

– Vi holder avstand til andre som ikke er i samme husstand, vi har antibac, vi hilser ikke på hverandre og vi har ikke kaffe eller noe sosialt etter møtene.

Bejinaru er i løpende i kontakt med menighetens medlemmer for å følge opp situasjonen.

– Ledelsen har vært gode å samarbeide med, og de er veldig lei seg, har kommuneoverlege Henriette Pettersen sagt til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: 

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter