Nyheter

Rundt 100 mennesker har druknet i Middelhavet på én dag

Få timer etter at minst 74 mennesker druknet i et skipsforlis i Middelhavet, sank en båt til, og ytterligere 20 mistet livet, ifølge Leger Uten Grenser.

Dermed har rundt 100 mennesker omkommet på vei til Europa i løpet av en dag.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) kalte torsdag skipsforliset der minst 74 omkom, for helt forferdelig.

Samme dag meldte Leger Uten Grenser (MSF) om enda en tragisk hendelse. Tre kvinner som var de eneste som overlevde forliset, måtte se at nære familiemedlemmer forsvant i havet utenfor havnebyen Sorman nordvest i Libya, ifølge hjelpeorganisasjonen.

– De var i sjokk og vettskremte etter å ha blitt reddet av lokale fiskere og måtte se sine kjære forsvinne i bølgene og dø foran rett foran øynene sine, skriver MSF på Twitter.

I det første forliset, som også skjedde utenfor Libya, ble 47 mennesker reddet og brakt tilbake til land. Over 120 mennesker skal ha sittet i båten, men kun 31 omkomne er så langt plukket opp fra havet.

Ifølge IOM har minst 900 mennesker druknet i Middelhavet mens de har vært på vei til Europa, så langt i år, noen av dem som følge av forsinkede redningsaksjoner.

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter