Nyheter

Tidligere KrF-nestleder Dagrun Eriksen går til partiet Sentrum

Nestlederen gjennom 13 år går til partiet Sentrum, som mangeler 2000 underskrifter for å bli registrert som nasjonalt parti.

Dagrun Eriksen er den første med lang karriere i KrF-toppen som slutter seg til det nye partiinitiativet. Til nå har det vært stille rundt henne etter at tiden på den rikspolitiske scenen var over i 2017.

Til Aftenposten forklarer Eriksen at hun fikk «gløden tilbake» da hun hørte Sentrums frontfigur, Geir Lippestad, presentere partiprosjektet i slutten av september.

– Jeg har kjent meg hjemløs etter veivalget i 2018, sier Eriksen til avisen.

Men etter at KrF gjorde sitt retningsvalg, ville Eriksen likevel gi KrF tid. Men hun forklarer at hun gradvis har vokst fra partiet. For en måned siden meldte hun seg ut. Eriksen representerte KrF på Stortinget fra 1997 til 2013. Hun mistet plassen etter en kampvotering mot Hans Fredrik Grøvan høsten 2012.

I 2017 forlot hun posten som nestleder i KrF, etter å ha hatt den siden 2004. Eriksen var ved valget samme år førstekandidat for partiet i Nordland, men lyktes ikke å vinne mandat. Etter KrF-karrieren har Eriksen vært styremedlem i tankesmien Agenda.

Mange kompromisser
Eriksen mener KrF har inngått for mange kompromisser etter at partiet ble regjeringsparti. Det har fjernet partiet fra det sosiale ståstedet partiet hadde.

– Det har vært utrolig frustrerende å se at Norge ikke har stilt opp for Moria-barna i Hellas. Etter i høst burde vi ha sluppet alt vi hadde i hendene og tatt imot «barna våre» fra flyktningleiren. Jeg er utrolig skuffet over at KrF og regjeringen ikke har stilt opp. Dette er ikke et Norge jeg liker. Tenk, ennå har vi ikke mottatt noen barn fra Moria, sier Eriksen til Aftenposten.

Mangler underskrifter
Sentrum mangler fortsatt rundt 2.000 underskrifter for å få de nødvendige 5.000 til å bli registrert som nasjonalt parti. Initiativet har den siste måneden hatt standsaksjoner i Oslo og andre tettsteder for å hente inn underskriftene.

---

Fakta:

---

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter